Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، این شبکه خبری امروز (یکشنبه) در گزارشی افزود که «فواد حسین» وزیر خارجه عراق که به تهران سفر کرده است، دیروز با همتای ایرانی خود «محمد جواد ظریف» و پیش از آن با «علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران دیدار کرده بود.

وزیر خارجه عراق ۱۵ بهمن ماه نیز برای دیدار با مقامات ایران از جمله رئیس جمهوری و وزیر خارجه این کشور به تهران سفر کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عربی 21 نوشت که دومین سفر فواد حسین به ایران پنچ روز پس از سفر او به ریاض و دیدارش با مسئولان سعودی از جمله «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان صورت گرفته است و از همین روی، بسیاری از تحلیلگران سفر دیروز وزیر خارجه عراق به تهران را در چارچوب ترمیم روابط ریاض و تهران و همچنین کاهش تنش بین ایران و آمریکا با وساطت بغداد ارزیابی کردند.

تلاش برای میانجی‌گری

«فاضل البدرانی» تحلیلگر مسایل سیاسی عراق درباره دلایل و زمان سفر ناگهانی فواد حسین به تهران به عربی 21 گفت: چند نشانه در دولت عراق وجود دارد که بیانگر نقش میانجی‌گری بغداد برای کاهش تنش میان تهران و ریاض است که از جمله آن زمان سفر فواد حسین به ایران است که تنها پنج روز پس از دیدارش با مقامات سعودی صورت گرفته است.

البدرانی افزود: سفر فواد حسین به تهران حامل دو پیام است که اولی آن مربوط به ترمیم روابط تهران و ریاض است که البته احتمال بهبودی روابط دو طرف کم است؛ چراکه عراق عرصه جنگ و درگیری است و نه عرصه ایجاد تفاهمات دیپلماتیک.

وی تأکید کرد که این سفر فواد حسین در ادامه سفرهایی است که از دوره دولت قبلی عراق به ریاست «عادل عبدالمهدی» آغاز شده بود.

عبدالمهدی نخست وزیر پیشین عراق در یک گفت‌وگوی تلویزیونی گفته بود که «ایران به برقراری آشتی با عربستان تمایل داشت، اما باید یک فضای منطقه‌ای و بین‌المللی برای چنین موفقیتی باز شود، هیچ کس خواهان جنگ نیست، بلکه همگی خواهان دستیابی به توافقی هستند که در آن همه حضور دارند و نه یک طرف».

پیام آمریکایی

البدرانی در ادامه تحلیل خود به پیام دوم سفر فواد حسین به تهران اشاره کرد و گفت: این یک پیام آمریکا به ایرانی‌ها با توجه به تحولات امنیتی اخیر و حمله به سفارت آمریکا در بغداد یا پایگاه نظامی در اربیل است.

کارشناس عراقی افزود: گفت‌وگوی اخیر رئیس جمهوری آمریکا با نخست وزیر عراق، عمدتا روی موضوع حمله به منافع ایالات متحده متمرکز بود، زیرا دولت «جو بایدن» سعی در کاهش تنش اوضاع و آمادگی خود برای دستیابی به تفاهم با ایرانی‌ها در خصوص پرونده هسته‌ای دارد.

وی تأکید کرد که از اظهارات مقامات آمریکایی اینچنین بر می‌آید که آنها صفحه جدیدی را در سیاست خارجی خود باز خواهند کرد؛ بدین شکل که گروه‌های مسلح موجود در شرق سوریه و غرب عراق، هر زمان که منافع آمریکا را هدف قرار دهند، مورد حمله قرار می‌گیرد که به معنای بازگشت سیاست بایدن به سیاست سلف خود «دونالد ترامپ» است.

«عدنان السراج» تحلیلگر مسایل سیاسی عراق نیز در گفت‌وگو با عربی 21 گفت: عراق در تلاش است تا شرایط را به ویژه بین واشنگتن و تهران آرام کند و خواستار بازگشت آمریکا به برجام است.

السراج افزود: این به نفع عراق است که نوعی آرامش و بازگشت به توافقات وجود داشته باشد، زیرا از فشارهای آمریکا در مورد واردات انرژی، برق و عملیات تبادل ارزی و مالی و همکاری سیاسی و امنیتی با ایران رها خواهد شد.

کارشناس مسایل سیاسی عراق تصریح کرد: اما تنش‌های اخیر و پیام‌های رد و بدل شده میان دو طرف ممکن است روی واقعیت عراق تأثیر بگذارد و آن را به عرصه‌ای برای تسویه حساب تبدیل کند و من معتقدم که با توجه به حساسیت بالای تنش ایران و آمریکا چنین مساله‌ای باید بین دو طرف حل شود.

السراج اضافه کرد: شاید سفر وزیر عراق به منظور آگاهی از مواضع ایران درباره تحولات اخیر در کشورش و جلوگیری از بروز هرگونه تنش در روابط این واشنگتن و تهران صورت گرفته است؛ به ویژه پس از بمباران مرز عراق و سوریه از سوی آمریکا و اینکه گفته می‌شود احتمالا بغداد در این زمینه با آمریکا همکاری داشته است.

برچسب‌ها ایالات متحده آمریکا علی شمخانی محمد جواد ظریف عراق ریاض فواد حسین عادل عبدالمهدی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا علی شمخانی محمد جواد ظریف ایالات متحده آمریکا علی شمخانی محمد جواد ظریف عراق ریاض فواد حسین عادل عبدالمهدی اخبار کنکور سفر فواد حسین وزیر خارجه کاهش تنش عربی 21

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۸۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درگیری اسد با صدام حسین سر حمایت از ایران! / گنجینه جواهرات ملی ایران از نمای نزدیک / ستاره مصنوعی چینی، شش برابر داغ‌تر از خورشید! / دو شگرد برای افزایش بهره‌وری روزمره / روش تشخیص ایمیل‌های کلاهبرداری

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیوها عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.

 

 

درگیری اسد با صدام حسین سر حمایت از ایران!

حافظ اسد پدر بشار اسد که هم روابط خوبی با حکوت پهلوی و هم روابط صمیمی با جمهوری اسلامی ایران داشت، با وجود استقرار حزب بعث در سوریه، یکی از معدود کشورهای عربی بود که در دوران جنگ تحمیلی عراق به ایران، از ایران حمایت کرد. در همین زمینه، نزار الخزرجی رئیس ستاد مشترک ارتش بعث عراق به تشریح ابعاد حمایت اسد از ایران پرداخته که در نقطه‌ای به درگیری اسد با صدام حسین می‌انجامد. خزرجی در بخشی از خاطراتش می‌گوید: «حافظ اسد همه جوره و با دل و جان از ایران علیه صدام حمایت می‌کرد و حتی در میانه جنگ خط لوله انتقال نفت ما به سمت مدیترانه را قطع کرد... .» او همچنین درباره موشک‌هایی که قذافی در جنگ به ایران دارد و انگیزه قذافی توضیح داد. صحبت‌های کامل رئیس ستاد مشترک ارتش بعث عراق را با ترجمه فارسی می‌بینید و می‌شنوید. 

 

 

گنجینه جواهرات ملی ایران از نمای نزدیک

گنجینه‌های گوهر فیلم مستندی است به کارگردانی ابراهیم گلستان که در سال ۱۳۴۵ به سفارش دولت ساخت. در بخش‌هایی از این فیلم این ثروت با وضعیت فقر عظیم حاکم بر ایران در دوره پهلوی مقایسه شد. به همین دلیل فیلم به آرشیو سپرده و بعدها منتشر شد. این مستند کوتاه را در تابناک می‌بینید. 

 

 

ستاره مصنوعی چینی، شش برابر داغ‌تر از خورشید!

بشر همیشه به دنبال منابع انرژی جایگزین بوده، آن هم از بیم اتمام منابع انرژی تجدیدناپذیر مانند سوخت‌های فسیلی. یکی از این منابع انرژی نوپا، انرژی هسته‌ای بوده که نوع شکافت هسته‌ای آن متداول است، ولی انرژی هسته‌ای بزرگتری در هستی وجود دارد که به آن همجوشی گویند و در ستاره منظومه شمسی ما، خورشید همیشه در حال وقوع است. دانشمندان توانسته‌اند امکان ایجاد همجوشی را با رآکتورهای جدید فراهم سازند ولی این رآکتورها توان تامین برق را آنطور که انتظار می‌رفت فراهم نمی‌کردند. چین به تازگی یک رآکتور هسته‌ای همجوشی ساخته است که شش برابر خورشید منظومه شمسی، داغ می‌شود. در این ویدیو گزارشی درباره این رآکتور و فواید آن در آینده با زیرنویس فارسی را ببینید. 

 

 

دو شگرد برای افزایش بهره‌وری روزمره

گاهی دیدن حجم سنگین کاری که در یک روز باید انجام شود، کافی است که ما را از انجام آن نا امید کند. این نا امیدی باعث می‌شود که همان میزان کاری که می‌توانیم انجام دهیم نیز رها کنیم. برای مواجهه به چنین موقعیت‌هایی بهتر است با کاهش استانداردهای خود و صرف نظر از انجام بخشی از آن کارها خود را تشویق کنیم که حداکثر کاری که در توان ماست انجام دهیم. در این ویدیو با دو شگرد کوتاه که باعث می‌شود بتوانید از حداکثر توان خود در موقعیت‌های سخت بهره ببرید آشنا شوید. 

 

 

روش تشخیص ایمیل‌های کلاهبرداری

«اسپم / Spam» یا هرزنامه، به معنای پیام یا نامه الکترونیکی است که بدون درخواست گیرنده و برای افراد بیشمار فرستاده می‌شود. خود ایمیل های ناخواسته مشکلی جدی ایجاد نمی‌کنند که نهایت مجبورید آنها را پاک کنید، مشکل وقتی جدی می‌شود که در میان این ایمیل های ناخواسته، ایمیل هایی برای کلاهبرداری فرستاده می‌شوند که می‌خواهند به طریقی اطلاعات شخصی یا مالی افراد را سرقت کنند. در این ویدیو، نحوه تشخیص این ایمیل ها توضیح داده می‌شود. 

دیگر خبرها

  • در دیدار نچیروان بارزانی با فرمانده کل سپاه چه گذشت؟ + تصاویر
  • از مذاکره در تهران تا احیای برجام در واشنگتن؟!
  • واشنگتن‌پست: دلیل تعلیق رابرت مالی نگه‌داری اسناد محرمانه در تلفن شخصی و به سرقت رفتن آنها از طریق حمله سایبری بود/ اعضای ارشد کنگره آمریکا خواستار توضیح شدند
  • درگیری اسد با صدام حسین سر حمایت از ایران! / گنجینه جواهرات ملی ایران از نمای نزدیک / ستاره مصنوعی چینی، شش برابر داغ‌تر از خورشید! / دو شگرد برای افزایش بهره‌وری روزمره / روش تشخیص ایمیل‌های کلاهبرداری
  • توجه ویژه رسانه‌های عربی به سفر «مهم» بارزانی به ایران
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • فهرست جبهه مردمی ایران قوی در مرحله دوم انتخابات مجلس
  • اسرائیل جرأت نکرد تصاویر آثار حمله ایران را به دنیا نشان دهد | این رژیم بمب اتم هم بخواهد...| بلینکن درباره ارتش اسرائیل به نخست وزیر عراق چه گفت؟